Paulas Byrå : Utgivna böcker
 
Hem
Rådgivning
Utbildning
Utbildning
Föreläsningar
Föreläsning
Produktion
Produktion
Om Paula Hammerskog
Om Paula Hammerskog
Utgivna böcker
Utgivna böcker
Utgivna böcker
Referenser
Kontakt
Paulas Byrå
Utgivna böcker  
 

Boken 100 sidor om krishantering för företag kom ut 2005. Äntligen finns en bok på marknaden som på ett enkelt och lättillgängligt sätt verkligen förklarar vad en kris är och hur man hanterar den för att gå ur den så skadefritt som möjligt. Om du på något sätt är delaktig i ansvaret för ett företag som ännu inte har vidtagit åtgärder för att kunna möta en kris, är det här boken du skulle ha läst redan igår. Läs mer om boken

Sticka mera : en stickbok för dig som kan grunderna och vill utveckla din stickning.
Varför börjar man sticka? Och varför fortsätter man? Det finns flera förklaringar till varför stickning är och förblir så populärt. Först och främst – det är vansinnigt roligt. Men det är också kreativt, avkopplande och konversationsskapande. Och det blir oftast något användbart av det man gör. Det går helt enkelt inte att tröttna på stickning.
Läs mer om boken

Luften Inne DödarProducerad åt branschorganisationen Svensk Ventilation.
Läs mer om boken

AndnödProducerad åt branschorganisationen Svensk Ventilation.
Läs mer om boken

Bäst i klassenProducerad åt branschorganisationen Svensk Ventilation.
Läs mer om boken

Framtidssäkra byggnaderProducerad åt intresseorganisationen Svensk Innemiljö.
Läs mer om boken

 

Paulas utgivna böcker

 


 

100 sidor om effektiv krishantering

100 sidor om effektiv krishantering för företag

När det som bara händer andra, händer dig
Vad är egentligen en kris? Finns det flera sorter? Ja. Men en sak har de gemensamt; de går inte att förutse, det är just det som gör dem till kriser. Däremot går de att förbereda sig på.Det finns olika typer av kriser och självklart många kriser vi minns. Från Toblerone till Tylenol, från nazister till chips.

Erfarenhet är en bra lärare, som skickar för dyra räkningar
Förberedelse är billigt och alltid, alltid en bra investering. Se om du behöver ta fram en superkort, en tillräcklig eller en komplett krisplan. Lär dig också mer om skillnaden mellan praktisk och mental förberedelse. Vilket är viktigast tror du?

Den gyllene timmen
60 minuter då det mesta avgörs och trestegsraketen som rätt använd kommer ta dig halvvägs igenom krisen. Hur Lottie Knutssons agerande fick svenska folket att ta henne och Fritidsresor till sitt hjärta, mitt under en av de värsta kriser Sverige upplevt.

Communicare necesse est
I kris är kommunikation inte ett val, och hur du kommunicerar är det som avgör om ditt företag kommer att överleva krisen eller inte. Hade SAS överlevt Linate-olyckan om man inte hade kommunicerat enligt konstens alla regler? Teckna din egen olycksfallsförsäkring genom att lära dig reglerna.

Alla reagerar olika på en kris, alla reagerar likadant i en kris
Alla går från chockfasen, till reaktionsfasen, till bearbetningsfasen och till nyorienterings-fasen, men det tar olika lång tid för olika människor. Och en del VD:ar missar hela krisen...

Listorna du måste göra, men inte själv
Checklistorna som hjälper dig att förbereda, ta dig igenom och efterhantera krisen när den kommer. När. Inte om. De här listorna kan inget ansvarsfullt företag vara utan.
Du kan köpa boken här
| Upp


 

Sticka mera

Sticka mera

Den här boken är skriven för dig som kan sticka. Men du behöver inte vara någon expert, det räcker med att du kan sticka hyfsat jämna aviga och räta maskor. Kan du det kan du nämligen åstadkomma de mest fantastiska kreationer. Det finns mängder med beskrivningar på vackra plagg att köpa. För det mesta har man tänkt sig att använda dem till att helt enkelt sticka det som beskrivs. Men precis lika ofta kan man använda dem till att skapa nya saker av. En modell man tycker om får ett annat mönster, antingen med olika färger, strukturer eller kanske en spets. Mönstret till en sjal överförs till en tröja osv. Och det är här boken kommer in. Med Sticka mera kan du skapa ett obegränsat antal plagg utifrån olika stickbeskrivningar eller egna idéer. Här hittar du tips, råd och inspiration att våga testa och gå vidare. Att se vilka möjligheter stickningen ger. Sticka mera kom ut i oktober 2008.
Du kan köpa boken här
| Upp


 

Luften inne dödar

Luften inne dödar

Varje år dör minst 500 personer på grund av dålig luft inomhus. Antalet barn med allergier ökar kraftigt och mycket tyder på att det är just inneluften som är den största orsaken till det. Den här boken är skriven för alla som vill ha bra luft inomhus, såväl användare som fackmän. Här finns information om tekniken för att skapa ren luft, var forskningen står idag samt vilka lagar och förordningar som finns inom området. Läs boken, använd kunskapen och insikten den ger, och kräv ren luft inomhus. Finns även på engelska.
Du kan köpa boken här
| Upp


 

Andnöd

Andnöd

En handbok om luften i våra bostäder. En praktisk fortsättning på Luften Inne Dödar. Här finns allt från praktiska checklistor till mycket handfasta råd om hur man skapar ett bra inneklimat i olika typer av byggnader. Producerad åt branschorganisationen Svensk Ventilation.
Du kan köpa boken här | Upp

 


 

Bäst i Klasssen

Bäst i klassen

En bok som ger svar på mer detaljerade frågor om hur man skapar ett gott och lönsamt inneklimat. Kunskapen finns, tekniken finns och sedan våren 2006 finns också tydliga riktlinjer. Dessa finns i skriften R1 som också är ett regelverk för inneklimat. Bäst i klassen är en guide som berättar hur man med R1:ans hjälp kan skapa ett fantastiskt inneklimat. Finns även på engelska. Producerad åt branschorganisationen Svensk Ventilation.
Du kan köpa boken här
| Upp


 

Framtidssäkra byggnader

Framtidssäkra byggnader

Framtidssäkra byggnader - en idébok om energieffektivisering för
fastighetsägare. En bok som publicerades innan alla började prata om energieffektivisering, och som ger enkla men mycket effektiva råd om hur man energieffektiviserar sin byggnad. I boken får man veta exakt vad man kan göra och vilken effekt det får. Bygg- och fastighetsbranschen svarar för cirka 40% av vår totala energi-användning. Energisnåla byggnader hjälper till att minska vår klimatpåverkan och är dessutom mer lönsamma att äga.
Beställ boken här
| Upp


 

 
Media, kommunikation & Krishantering